SKIOLD GROUP har anställt ny CEO

Vi är glada att kunna meddela att SKIOLD GROUP har anställt Søren Overgaard som ny CEO.

Søren Overgaard kommer att ansluta till oss den 1:e april 2020 och kommer under en kort övergångsperiod arbeta tillsammans med Lars Radoor Sörensen, som har tjänstgjort som interim CEO sedan sommaren 2019. Lars kommer efteråt att återvända till sina uppdrag som ledamot i SKIOLDs styrelse.

Søren Overgaard har många års erfarenhet från lantbruksindustrin och var upp till nyligen Vice President på AGCO Grain and Protein. Före det, Søren Overgaard har haft positioner som CEO för Cimbria och som Managing Director för Feed & Biomass Businesss Unit på Bühler AG i Schweiz. Søren Overgaard är 45 år gammal, gift och har tre barn.

“Tillsammans med ledningen och de hängivna anställda, ser jag fram emot att bidra till den pågående utvecklingen, som försäkrar att SKIOLD behåller och utvecklar sin position som en ledande leverantör av lösningar för frö, foder och lantbruksindustrier världen runt”, säger Søren Overgaard.

Som CEO, Søren Overgaard, kommer att vara i ledningen av den positiva process som SKIOLD genomgår, där den nuvarande strategin att investera i utvecklingen av nya produkter, nya affärsaktiviteter, förbättrad verksamhet, och expansionen i nya marknader kommer att fortgå med oförminskad styrka. Likaså som att utvecklingen av den högt kvalificerade organisationen och starka kulturen i SKIOLD kommer vara högsta prioritet även fortsättningsvis.

”Vi är mycket glada för att välkomna Søren Overgaard till SKIOLD. Vi har fullt förtroende för att han är rätt person för att försäkra fortsatt positiv utveckling med tillväxt och framsteg genom hela SKIOLD-gruppen”, säger styrelsens ordförande Denis Viet-Jacobsen, som samtidigt tar tillfället i akt att tacka Lars Radoor Sörensen för hans bidrag till SKIOLD som interim CEO i de senaste 3 kvartalen.


Nyheter

Anmäl dig till SKIOLDs nyhetsbrev här 

Tillförlitligt skydd mot virus och bakterier i ditt svinstall

Vikten av ett säkert skydd mot virus och bakterier i ditt svinstall är enorm, eftersom inf…

Läs mer GRIS

Tre åtgärder för att optimera foderkvaliteten

Mads Rauff, ägare av Søvang Svineproduktion och gårdschef Brian Søndergaard har genomfört…

Läs mer GRIS / FODER

När det gäller din driftsäkerhet – är vi på vakt

Att säkerställa en stabil och smidig drift av din foderberedning kan vara en utmanande upp…

Läs mer UTSÄDE