Rengöring och sortering för att maximera din produktivitet

Att fokusera på bearbetningen av dina råvaror kan vara ett viktigt steg när det gäller att få full nytta av din produktion

Under bearbetningen av spannmål kan kornets yta vara förorenad av svampar som producerar toxiner. Toxiner sänker generellt produktiviteten och kan bland annat leda till sjukdom hos djuren, minskad tillväxt och andra allvarliga problem.

Lyckligtvis har SKIOLD uppnått bevisade resultat i rengörings- och sorteringsprocessen med SKIOLD SIGMA. En rengörings- och sorteringsmaskin som effektivt tar bort mykotoxiner på kärnans yta. Resultaten är utmärkta, eftersom upp till 90% av alla mykotoxiner på kornets yta avlägsnas.

I SKIOLD SIGMA skrubbar och polerar med roterande såll försiktigt varje enskilt korn, vilket hjälper till att minska innehållet av bakterier och svampar. Detta tillvägagångssätt bidrar till ett resultat där du får en mycket högre hygienstandard i spannmålen och detta påverkar näringsvärdet av fodret för djuren.

SKIOLD SIGMA arbetar med en centrifugalfunktion, som är idealisk för rengöring av fuktiga och feta frön, såsom spannmål, majs eller raps. Eftersom råvarorna kastas runt med stor kraft i de vertikala sålltrummorna, varigenom poleringseffekten effektivt rengör kärnans yta. Denna reningsmetod resulterar i utomordentligt hygieniskt spannmål, och effekten har validerats av det oberoende tyska forskningsinstitutet IFF.

Med SKIOLD SIGMA får du en lösning som ger dig ett utmärkt resultat - vilket också innebär produktionsresultat i din djurhållning.

Om du funderar på om det är värt att rengöra ditt spannmål, tveka inte. Du kommer snabbt att skörda fördelarna med högkvalitativt foder och uppleva förbättringar av djurhälsan.

Läs mer om fördelarna med att minska mykotoxiner här

Läs mer om installationen på Mads Rauff här


Trevlig Sommar

Under veckorna 29–32 så kommer vi ha väldigt begränsat med personal på plats

Reducer dit strømforbrug og spar penge nu

Med energieffektive løsninger fra SKIOLD kan du reducere dit strømforbrug markant og opnå…

Läs mer STALD / FODER

Spar tid og penge med digitale værktøjer

Reducer dine omkostninger med digitale værktøjer og effektive styresystemer fra SKIOLD. De…

Läs mer SKIOLD / DIGITAL