SKIOLD har förvärvat Rotecna

Ett nytt starkt partnerskap inom leveranser av kompletta grisstallar

SKIOLD har förvärvat Rotecna från sin grundare och två finansiella sponsorer (Talde och Oquendo). Rotecnas ledning kommer att fortsätta ledningen av företaget, och fortsätta sin historiskt starka tillväxt genom fokus på kunder och produktutveckling.

Grundat 1991 och huvudkontor i Agramunt, Spanien, Rotecna specialiserar sig på design, tillverkning och marknadsföring av utrustning och lösningar för grisindustrin. Med grunden i sitt DNA, Rotecna har spelat en central roll för att stödja utvecklingen av Spaniens grisproduktion, som idag har nått en globalt ledande status när det gäller effektivitet samtidigt som den innehar den tredje största svinpopulationen världen över. Rotecna har vuxit konsekvent de senaste tio åren från en omsättning på 10 miljoner euro 2010 till nästan 50 miljoner euro i 2020, och blev den ledande leverantören av svinutrustning i Spanien, samtidigt som de kommit in på nya marknader i till exempel Europa och Latinamerika.

SKIOLD, med huvudkontor i Sæby, Danmark, har mer än 140 års erfarenhet av att erbjuda utsädes-, foder- och lantbruksutrustning. SKIOLD täcker hela kedjan från fält till animalieproduktion, inklusive bearbetning av utsäde, spannmålshantering, fodertillverkning, fjäderfä-, nöt- och grisproduktionsutrustning. Rotecna kommer att bli en del av SKIOLDs befintliga affärsenhet, gris, och nästan fördubbla storleken när det gäller omsättning.

Kombinationen av SKIOLD och Rotecna ger tydliga strategiska fördelar för båda företagen, inklusive ett starkare globalt fotavtryck och förbättrad plattform för att växa på nya marknader, en bredare produktportfölj med ledande teknik och ökade möjlighet för investeringar i FoU, inklusive digitala lösningar. Med förvärvet närmar sig SKIOLD-koncernens intäkter 200 miljoner euro.

Rotecnas VD, Antonio Pinos, ser Rotecnas inkludering i SKIOLD GROUP som en attraktiv strategisk möjlighet, och förklarar ”Rotecna har upplevt en otrolig tillväxtresa under det senaste decenniet, inom vilket den spanska marknaden har spelat en viktig roll. Under senare år har Rotecna också framgångsrikt växt på nya marknader utanför Spanien, och med sin internationella expertis inom grisproduktion är SKIOLD den perfekta partnern för att framöver ytterligare stödja denna internationella tillväxt.”

SKIOLDs CEO, Søren Overgaard, är glad över att Rotecna kommer med i SKIOLD GROUP och ser en stor potential i förvärvet: ”Vi har varit mycket imponerade av Rotecnas ledning, verksamhet, produktportfölj och innovativa kapacitet och ser fram emot att vidareutveckla och investera i Rotecnas befintliga plattform i Spanien. Rotecna har ett väl utvecklat distributionsnätverk med starka-partnerskap, som SKIOLD avser att fortsätta stödja och utveckla. Genom att kombinera vår verksamhet kommer vi att kunna betjäna våra kunder ännu bättre genom en stärkt produktportfölj och ökad storlek för att bygga ett ännu mer omfattande försäljnings- och servicenätverk globalt.

Inga förändringar kommer att göras i Rotecnas ledning eller organisation som en följd av förvärvet, och affärsaktiviteter med kunder och leverantörer kommer att fortsätta utan avbrott.

För vidare information besök SKIOLD och Rotecna.

Kontakt

Søren Overgaard, CEO, SKIOLD

Antonio Pinos, CEO, Rotecna


Trevlig Sommar

Under veckorna 29–32 så kommer vi ha väldigt begränsat med personal på plats

Reducer dit strømforbrug og spar penge nu

Med energieffektive løsninger fra SKIOLD kan du reducere dit strømforbrug markant og opnå…

Läs mer STALD / FODER

Spar tid og penge med digitale værktøjer

Reducer dine omkostninger med digitale værktøjer og effektive styresystemer fra SKIOLD. De…

Läs mer SKIOLD / DIGITAL